Gode råd om bærbar PC

Gode råd om bærbare PCer

Flere og flere vælger en bærbar, når de køber ny PC. En bærbar PC byder på en lang række praktiske fordele i forhold til en stationær, og nogle klarer sig helt uden en traditionel PC. 

Men hvad er egentlig bedst for dig?

Bærbar eller stationær?

Start med at klarlægge dit behov. Den bærbare byder på åbenlyse fordele, når man bevæger sig meget rundt, og den kan blive en trofast følgesvend i hverdagen og på rejser. Du skal dog regne med, at en bærbar er noget dyrere end en stationær PC, når du sammenligner ydeevne. Det er ret ukompliceret at udbygge en stationær PC til forskellige formål, mens det er noget vanskeligere med en bærbar.
Ligesom stationære PC, findes de bærbare i forskellig kvalitet og ydeevne. Sørg for at vælge en bærbar, der er tilpas hurtig i forhold til den PC, du er vant til at arbejde på, så du undgår irriterende ventetider, når du f.eks. surfer på nettet. Først og fremmest skal du tænke på dit behov, det er det der afgør hvilken PC du skal købe. Pendler eller rejser du meget, er det måske værd at, overveje en af de helt små og meget populære Netbooks.
Du kan få separat skærm og mus samt en række forskelligt trådløst udstyr, så du kan indrette en fleksibel arbejdsplads derhjemme. Du vil opdage, hvor dejligt det er at kunne sidde komfortabelt og kunne flytte rundt på skærmen, bruge ergonomisk tastatur og arbejde frit.
 

Hvike modeller skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde rundt i junglen af forskellige tilbud og modeller af bærbare computere. En rettesnor vil dog altid være, at gå til en specialist, de ved som regel bedst. Du kan læse en nyligt offentliggjort undersøgelse af hvilke modeller der har færrest fejl her (Engelsk). 

Forberedt til trådløs kommunikation

En bærbar kan let udstyres til at arbejde trådløst eller i et trådløst netværk hjemme eller på kontoret. Der er blevet oprettet en lang række såkaldte Hotspots rundt omkring på tankstationer, motorvejscafeterier og lignende steder. Hotspots er områder, der er dækket af en trådløs forbindelse til internettet. Det betyder, at man uden videre kan gå på nettet med sin bærbare eller håndholdte (PDA), blot man har indbygget et såkaldt WLAN-kort i sin PC/PDA. Som noget byt er mange bærbare PC’ere i dag udstyret med indbygge 3G netværk, det såkaldte mobile bredbånd.
Så kan man sende og modtage e-mails, indtasteordrer til virksomheden derhjemme, ajourføre lagerlister og lignende.
 

Den gode rejsekammerat

Mange mennesker er afhængig af en effektiv bærbar PC, og de fleste lader den indgå som en uundværlig del af deres hverdag. Den hverken fylder eller vejer særlig meget, og der kan skrives
mange rapporter, tilbud og breve, mens man passer syge børn eller sidder i toget mellem Roskilde og Fredericia.
Man kan også arbejde fra en bærbar PC og kommunikere med omverdenen over nettet, mens man f.eks. opholder sig under sydens sol.
 

Både bærbar og stationær

I det daglige er der adskillige fordele ved både at have en stationær og en bærbar PC. Du kan f.eks. synkronisere ajourført indhold, som kalenderdata og e-mails, fra din bærbare til den stationære og omvendt.

 

En bærbar sparer energi

En bærbar er udstyret med de mest energibesparende processorer, fladskærme og tilbehør, så batteriet er sikret en lang levetid. Du kan opnå store strømbesparelser med en kraftig bærbar PC i forhold til en stationær PC.

 

Masser af udstyrsmuligheder

Tal med Din lokale IT-leverandør om ekstraudstyr til din bærbare, så du er sikker på at opnå den ønskede funktionalitet. Der er næsten uanede muligheder, lige fra grafikkort, trådløse opkoblinger og optiske mus til ekstra skærme. Det gør det muligt at skræddersy din nye bærbare, så den svarer lige nøjagtigt til dine ønsker og behov. Og du vil aldrig fortryde, at du huskede at købe en bæretaske.
 

Husk det hele når du handler

  • Få en praktisk bæretaske med fra starten
  • Du kan få trådløst tastatur i butikken
  • Et separat numerisk tastatur er næsten uundværligt, hvis du arbejder med tal
  • En separat skærm gør det let at flytte rundt
  • Få en docking, så du let kan koble PC, printer, skærm og tastatur sammen
  • Køb memory sticks - det er praktisk, hvis du skal flytte data
  • Få et hurtigere grafikkort, hvis du skal arbejde med billeder, grafik eller spil
  • Køb en trådløs mus, hvis du foretrækker en rigtig mus, når du skal arbejde
  • Din bærbare kan også bruges til IP-telefoni
  • Spørg i butikken - vi har også webkamera, headset og masser af ekstraudstyr